Όνομα χαρακτήρα: Pashalis
P.o.M. Points: 5
Belli: 22.000
Τυχόν παρατηρήσεις:
Ενώ πιστεύω ότι θα μπορούσες να γράψεις πιο μεγάλη και πιο προσεγμένη ιστορία,έστω και μια τόσο απλή πλοκή τελικά αυτό δεν έγινε.
1)Τα γεγονότα μου φαινόταν σαν να τρέχανε λίγο.Στην αρχή δεν με ενόχλησε τόσο,όμως από το σημείο που μπήκες στο χωριό των ιθαγενών μέχρι την στιγμή που έφυγες εκεί ήταν που δεν μου άρεσε...Σφάζεις τους άλλους μέσα στο δάσος και μόλις φτάνεις εκεί ο άλλος αντί να διατάξει τους υπόλοιπους ιθαγενείς να σου επιτεθούν σε πάει με την μία στον αρχηγό τους;Κάτι δεν μου φαίνεται σωστό σε αυτό.
2)Έπειτα μας δείχνεις ότι ο αρχηγός των ιθαγενών ήταν ένας άνθρωπος που σίγουρα δεν άνηκε στην φυλή τους και λες μάλιστα ότι αυτό σου δημιουργεί ερωτήματα,καλά ως εδώ.Γιατί δεν το ανέπτυξες λίγο παραπάνω;Κατανοώ ότι πιθανότατα δεν ήθελες να μείνεις πολύ στο νησί,όμως δεν πιστεύεις ότι είναι καλό να εμπλουτίζει κανείς τις περιπέτειες του με όσα γεγονότα μπορεί;Αντί να τον ρωτήσεις ας πούμε ποιος ήταν ή το πως βρέθηκε εκεί τον νικάς αμέσως και μετά λες ότι μπορεί να είχε πεθάνει.Χάθηκε ξαφνικά η περιέργια που είχες;
3)Το σπίτι του αρχηγού των ιθαγενών υποτίθεται ότι ήταν πάνω σε ένα δέντρο χωρίς καμία είσοδο που σημαίνει ότι για να μπορεί να αναιβαίνει εκεί-ενώ κανείς άλλος δεν μπορεί-έχει κάποια αυξημένη δύναμη ή κάποια άλλη ικανότητα που τον βοηθάει στο να το κάνει αυτό.Δεν λέω πως δεν έπρεπε να αναίβεις το δέντρο,αλλά μου φάνηκε ότι το αναίβηκες πολύ γρήγορα.Με δύο μόνο σάλτους και είχες φτάσει στην κορυφή;Κάπως υπερβολικό το βρίσκω.(δεν θα σου κόψω τίποτα για αυτό όμως απλά πρόσεξε την αληθοφάνεια στα πλαίσια της σειράς σε αυτά που γράφεις).
3)Γιατί τελείωσες την μάχη σου τόσο σύντομα;Ο αρχηγός τους έδειχνε να έχει ικανότητες-και ο χαρακτήρας σου το παραδέχθηκε αυτό-.Η μάχη σου με την τίγρη κράτισε πολύ περισσότερο από ότι η δεύτερη σου μάχη,που έγινε με πιο ικανό αντίπαλο.Μια πιο μεγάλη μάχη όχι μόνο θα μεγαλώσει τα συνολικά σου ποστ βοηθώντας σε να κάνεις μεγαλύτερες ιστορίες,αλλά δείνει ένταση,κάποια αγωνία και πιο μεγάλο ενδιαφέρον στο έργο.
4)Δεν κατάλαβα γιατί οι ιθαγενείς σου επιτέθηκαν αμέσως ενώ υποτίθεται ότι είναι ήσυχοι-σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε-,όμως επίσης δεν σου κόβω για αυτό γιατί ποτέ δεν ξέρεις πως αλλάζουν τα πράγματα στο πέρασμα του χρόνου.
5)Επίσης πρέπει να χρησιμοποιείς περισσότερα σημεία στήξης-κυρίως τελείες-.Κάνεις μεγάλες προτάσεις,οι οποίες όχι μόνο σε μπερδεύουν,αλλά πολλές φορές σε κουράζουν και δεν ακούγονται καθόλου ωραίες.Αντί αυτό μου χρησιμοποιούσες πολλές συνδετικές λέξεις μέσα σε μία πρόταση και μάλιστα-ακόμα χειρότερα-χρησιμοποιούσες την ίδια πολλές φορές
-" Έτσι ανέβηκα στο κατάρτι μου για να δω άμα το νησί κατοικούταν από κάποιον πολιτισμό,έτσι ανέβηκα ψηλά και είδα το νησί."
-"Αλλά εκεί που πήγα να φύγω...-συνεχίζεις στην ίδια πρόταση-...αλλά αυτή η τίγρης δεν έβαζε μυαλό μου ξανά επιτέθηκε αλλά εγώ δεν έκατσα μόνο στη άμυνα
-"...ενώ ούρλιαζε από τον πόνο ενώ εγώ τον προσπέρασα και πήγαινα προς τον χοντρό ιθαγενή...
αντί να χρησιμοποιείς συνέχεια τις ίδιες λέξεις δοκίμασε να βάλλεις άλλες που να σημαίνουν το ίδιο πράγμα...για το "αλλά":όμως,αντίθετα,παρόλα αυτά κ.α/ γαι το "ενώ": (εν-)όσο,καθώς κ.α/ για το "τότε"(που το χρησιμοποίησες πολύ):εκείνη την στιγμή,ξαφνικά...